Kreativne radionice

RADIONICA – DNEVNE RUTINE

Radionica – dnevne rutine. Radionica je posvećena deci svih uzrasta. Postoje jutarnje i večernje aktivnosti – rutine kojih bi se trebalo naučiti i pridržavati kako deca tako i odrasli. Navike su izuzetno važne kod dece jer im kasnije pomažu da se lakše organizuju i rasporede svoje dnevne aktivnosti, naprave skalu prioriteta i na taj način lakše ostvaruju svoje planove i ciljeve. Na ovoj radionici saznali smo šta svako dete radi ili ne radi tj. preskače. Ponavljajući aktivnosti kojih bi se trebalo pridržavati uputili smo svako dete posebno na aktivnosti koje bi trebalo uvrstiti svakodnevno.

.

http://popisgrzegorz.com/preschool-visual-schedule-printable/preschool-visual-schedule-printable-printable-daily-routine-chart-kid-to-kid/

Pripremili smo sliku koja sastoji od 8 sličica, počevši od buđenja do odlaska u krevet, koje su deca trebala da poređaju po utvrđenom redosledu. Aktivnost koja prethodi odlasku u krevet može biti: gledanje tv-a, igranje igračkama (koje treba nakon igre pospremiti) ili čitanje knjiga 15 minuta. Svakako bi izabrali ovu treću. Malo složenija radionica je bila ta što smo imali sliku jednog dečaka i njegov dnevni raspored. Zadatak je bio da složimo priču i damo ime dečaku. Zatim da se složimo šta možda nije dobro a šta je svakako dobro što on radi. Razvijamo maštu, i govorni aparat. Ostala deca su aktivni slušaoci koji nakon toga treba ponoviti priču sa što više zapamćenih detalja. Nakon toga smo se fizički aktivirali i preskakali prepreke.

DAILY ROUTINES